Banner congres

CUVÂNT ÎNAINTE

Stimați colegi,

Este o onoare și o plăcere să vă invit la Conferința Aniversară SUUB prilejuită de împlinirea a 45 de ani de când spitalul nostru și-a deschis porțile pentru pacienți, eveniment ce va avea loc în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București pe 27 și 28 Septembrie 2023.

Organizarea unei astfel de manifestări academice aniversare vine nu numai din dorința unei celebrări stiințifice, dar și din nevoia de pregătire continuă și complexă a medicilor; din dorința acerbă a lectorilor, profesorilor și coordonatorilor echipelor spitalului nostru, de a împărtăși din experiența acumulată,  recurgând la o formă de învățare modernă, adaptată interesului generațiilor tinere și vremurilor aflate într-o rapidă și continuă transformare.

Valoarea profesională deosebită a lectorilor, temele cuprinzătoare, atent alese pentru a se adapta practicii clinice dintr-un spital multidisciplinar, precum și modalitatea modernă și interactivă de prezentare, implicând tineri medici aflați în procesul de desăvârșire profesională, sunt argumente considerabile pentru a vă trezi interesul și a vă determina să fiți parte a acestui eveniment științific aniversar.

Lucrările alese pentru a fi prezentate, rod al muncii echipelor ”reunite” ale spitalului nostru și susținute de către tineri medici, oferă prilejul ideal pentru a dezbate teme de interes din toate specialitățile medicale. Lucrările sunt concepute în manieră interdisciplinară și oferă o perspectivă integrată din punctul de vedere al practicii clinice specifice unui spital de urgență, unde timpul de la diagnostic la terapie se măsoară de multe ori în minute care pot decide între viață și moarte.

Nu în ultimul rând, conferința vorbește despre colaborare profesională, științifică și academică între clinici prestigioase ale spitalului nostru, model de profesionalism pentru medicii aflați pe drumul anevoios al cunoașterii și desăvârșirii.

În numele comitetului de organizare și științific vă mulțumesc pentru participare, pentru interesul dumneavoastră continuu, așteptând cu nerăbdare un eveniment de înalt nivel academic, care să reafirme valoarea profesională a echipelor spitalului nostru, model de bune practici pentru lumea medicală și academică din România. 

Prof. Dr. Cătălin Cîrstoiu